האם מתודולוגיה וסטנדרטים עלולים לגרום לירידה ביצירתיות?

 

אלינור שדה, מנהלת פיתוח ומצוינות עסקית Food VCM, אסם נסטלה, סבורה שבדיוק להיפך.

לטענתה, דרכי העבודה הסדורות, השקיפות ושיתוף הפעולה 12/27/2020מייצרים מכונה משומנת מאוד שהבזבוז בה הוא יותר קטן וכך העובדים מתפנים לבצע את עבודת הליבה שלהם בהתאמה לדרישות הלקוח והביזנס.

בשונה מעבודה בווטרפול בה העובדים מקבלים משימות ועובדים ב'קוביה' שלהם, האג'ייל והלין מעצימים מאוד את הפרט ומאפשרים יותר מקום ליצירתיות. העובדים רואים את התמונה כולה (ולא רק את ה'קוביה') ובאינטראקציה שוטפת עם הPeers שלהם. בנוסף, הם מתפתחים, האחריות שלהם גדלה והם מנהלים את עבודתם. באופן זה הם מועצמים, תורמים ויצירתיים.

כתוצאה מכך, ברמה הארגונית, יש לנו יותר זמן לחדשנות ויצירתיות.

לדוגמה:

עובדים האורזים במבות הופכים להיות אחראיים לתפוקות שלהם ושל פס הייצור בו הם עובדים. הם מקושרים לרווחיות של המפעל, לתפוקה, לחוסרים ולאיכות של הבמבה. הרבה מעבר ל'קופסה' שהיתה להם פעם. הם מקבלים משמעות הרבה יותר גדולה לעבודתם ומרגישים ורוצים לתרום לעשייה.

לקוח מתוך פאנל בנושא הארגון האג'ילי, הוועידה החצי שנתית ה-16 למשאבי אנוש, ינואר 2019